• You have no bookmark.

Your Wishlist : 0 listings

Чому майбутнє неможливо без віртуальної і доповненої реальності?

Ці технології розвиваються семимильними кроками. Уже сьогодні складно знайти людину, яка б не чула про VR-пристроях і різного роду проектах доповненої реальності, таких як Pokemon Go. Чому ж штучно створені об’єкти і навіть світи займають так багато місця в сучасних реаліях і чому футурологи в один голос твердять, що майбутнє неможливо без подібних технологій? Розібратися в цьому не складно, адже існує ряд причин для подібних тверджень.

Основні аргументи на підтримку «віртуалізованого» майбутнього

Реальність зі штучно створеними елементами досить міцно закріпилася в сучасному суспільстві. Якщо фраза «Do U Know Da Way» про щось вам говорить, то ви вже можете не сумніватися в тому, що ви, так чи інакше, берете участь в процесі вдосконалення і становлення доповненої і віртуальної реальності.

blog-photo-2

До основних аргументів на користь неможливості майбутнього без подібних розробок варто віднести наступні:

  • Віртуальна і доповнена реальність передбачає тривимірну візуалізацію різних об'єктів. Як доведено психологами, подібна візуалізація покращує якість процесу засвоєння матеріалу будь-якої складності та обсягів. Тобто, штучно створена реальність чи її елементи мають колосальну перевагу в порівнянні з текстовою, інтегрованої і навіть інтерактивної подачею матеріалу. Все це відкриває безмежні можливості для використання подібних технологій у всіх без винятку сферах нашого життя.
  • Удосконалення технічних пристроїв для доповненої / віртуальної реальності також відбувається досить швидкими темпами. Якщо зараз не кожен може дозволити собі якісну VR-установку, то вже через кілька років ситуація кардинально зміниться. Смартфони з підтримкою доповненої реальності і VR-шоломи будуть настільки ж доступні і популярні, як ті ж ноутбуки або персональні комп'ютери.
  • Штучно створена або доповнена реальність повністю мінімізує всі ризики, пов'язані з її використанням. Людина, наприклад, який побажав стрибнути з парашутом, що не буде ризикувати власним життям, адже зможе випробувати ті ж відчуття в режимі VR. Подібні технології роблять можливим те, що було неможливим раніше, і покращують вже існуючі аспекти нашого життя.

Говорячи про поліпшення існуючих видів діяльності, варто сказати і про український проект «Touristl» – віртуальному гіді прямо в смартфоні користувача, який здатний кардинально змінити ставлення до туризму, знайомству з містом і пішим прогулянкам. Всього один додаток доповненої реальності повністю змінює, здавалося б, більш ніж звичайну річ – прогулянку по місту, роблячи її максимально пізнавально, захоплюючою і незвичайною.

Додаток на тестуванні

Ви можете запитати тестовий
доступ, написавши нам на пошту: