• You have no bookmark.

Your Wishlist : 0 listings

Україна і її розвиток в напрямку IT, а саме AR і VR

Світові тренди в IT неминуче захоплюють країни одна за одною, і в цьому плані Україна також не збирається залишатися в стороні. На даний момент особливо актуальним є розвиток доповненої (AR) і віртуальної (VR) реальності, і вітчизняні розробники вже встигли порадувати своїми досягненнями в цьому напрямку.

Важливі українські проекти в сфері VR і AR

Важливо зауважити, що Україна досить сильно досягла успіху в сфері доповненої реальності і істотно відстає в повністю віртуальних напрацювання. Пов’язано це багато в чому з тим, що доповнена реальність вимагає наявності висококваліфікованих фахівців і «підйомних» фінансових вкладень, в той час як розробки VR – це і наявність професіоналів своєї справи, і нерівна конкуренція з західними гігантами даної сфери. На даний момент українці вже можуть пишатися такими проектами, як:

blog-photo-3
  • Одеський стартап Looksery, який завдяки своїй унікальності, був куплений розробниками всім відомого Snapchat. Цей додаток дозволяє змінювати зовнішність людини в режимі реального часу і з елементами AR.
  • Розробки компанії Augmented Pixels, які вже встигли отримати належне визнання світової спільноти в сфері доповненої реальності. Їх авторству належать, як ігрові, так маркетингові проекти.
  • Компанія Roshen також володіє інструментами доповненої реальності для маркетингових цілей. З їх допомогою були створені спеціальні вітрини, в яких людина могла бачити себе і різні елементи доповненої реальності.
  • Компанія МТС Україна, яка ще в далекому 2012 році створила AR-примірочні, в яких можна було приміряти одяг всього за рахунок одного руху руки.
  • Проект Historypin, який дозволяє побачити архітектурні об'єкти такими, якими вони були в минулому. Як основне обладнання для проекту були використані смартфони.

Говорячи про конкуренцію із західним світом, не можна сказати, що доповнена реальність в цьому випадку істотно відстає від віртуальної. Наприклад, незважаючи на величезну кількість напрацювань з розвитку AR в сфері туризму і подорожей від Google, український проект «Touristl» зі створення віртуального гіда вже зараз говорить про революційність і унікальності задумки, здатної не просто полегшити туристичне знайомство з містами України, а й зробити сам процес максимально самодостатнім і захоплюючим.

Додаток на тестуванні

Ви можете запитати тестовий
доступ, написавши нам на пошту: